torsdag 18. juni 2015

For mye urinsyre i kroppen? Urinsyregikt? Podagra?

I det siste har jeg truffet flere som sliter med vondt i stortåa! Symptomet som i de fleste tilfeller konstateres som urinsyregikt (podagra) av fastlegen, hvis blodprøven viser forhøyet nivå av urinsyre. Vanlige råd fra legen er å spise mindre puriner, altså purinholdig mat som for eksempel innmat, kjøtt, vilt, fisk, skalldyr, kjøttkraft, alkohol, gjær, belgfrukter og diverse grønnsaker. Mye puriner i en tradisjonskosters kosthold der altså.

Men! Kan det likevel være slik at kostholdsrådene også her er blitt snudd på hodet? At rådene er basert ut fra symptombehandling i stedet for å ta tak i årsaken? Kan det være slik at mange av matvarene man frarådes fra å spise ved forhøyet urinsyrenivå er nettopp de matvarene man burde spise for å bli kvitt verken i tåa? I dette innlegget har jeg samlet kommentarer av PirkePetter gjeldende for høye nivåer av urinsyre. Alle avsnittene under er linket tilbake til sin opprinnelse, og der finner man også sammenhengen hvor PirkePetter har gitt informasjonen.Chris Kresser: Will Eating a Paleo Diet Cause Gout?Årsaker til for høye urinsyrenivåer
"Høye urinsyrenivåer skyldes normalt mangel på visse næringsstoffer, deriblant vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium, og også aminosyren glycin (mye i gelatin, og ellers i animalske matemner) som fjerner for mye urinsyre i kroppen. Stikk i strid med den offentlige propagandaen så er faktum det at jo mer animalske matemner du spiser, desto enklere er det for kroppen å regulere nivåene av urinsyre. Urinsyre er heller ikke årsaken til gikt, og det at man finner urinsyre i forbindelse med gikt er ene og alene fordi urinsyre også fungerer som antioksidant i kroppen. Dvs at også urinsyre deltar i kontroll av oksidasjons/betennelsestilstander." Sitat: PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.21."For høye urinsyrenivåer har ingen verdens ting med hjertehelsa å gjøre, men mangel på visse næringsstoffer, deriblant vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium, og også glycin i gelatin, som fjerner for mye urinsyre i kroppen, er også dokumenterte årsaker til hjerteproblemer. For høye urinsyrenivåer er ingen sykdom, som igjen kan forårsake mer sykdom, slik leger vil ha det til, men er snarere et symptom på næringsmangel på ett nivå, og svikt i enzymfunksjoner i enkelte organer på et annet. Og årsaken til den ene tilstanden er også årsaken til tilstander som eventuelt dukker opp parallelt med den første. Jeg er klar over at kjemiske ubalanser/helseproblemer/sykdommer ofte har en dominovirkning som fremmer mer kjemisk ubalanse. Eller rettere sagt at næringsubalanse som ikke gjøres noe med fører til mer omfattende næringsubalanse som ofte involverer stadig flere næringsstoffer, og eventuelt også økt kjemikaliebelastning, men heller enn å skylde på virkningene, og dikte opp sykdomsnavn og genetiske eller andre årsaker til disse bør fokus være på den eller de opprinnelige ubalansene. Altså på selve årsaken(e)." Sitat: PirkePetter, 15.01.2013 kl. 19:29."Purinfritt kosthold er like meningsløst som glutenfritt, da dette er en omgåelse av virkningen, og ikke en måte å gjøre noe med selve årsaken på. Og i og med at puriner dannes i kroppen fra flere aminosyrer, og er en nødvendig del av genene, så er et slikt kosthold bare selvbedrageri. Puriner har heller aldri vært årsak til urinsyregikt, da det er mangel på næringstoffer som deltar i nedbrytingen av urinsyre som er den egentlige årsaken. At man har for høye nivåer av urinsyre i kroppen skyldes dermed mangel på næringsstoffer, og da nettopp næringstoffer man får mye av via innmat og annen animalsk mat. Urinsyre er faktisk også en sterk antioksidant." Sitat: PirkePetter, 29.12.2012 kl. 14:24.
Retro Søndagslunsj! Enkel Gelatinrik Kabaret (Aspik) for Nostalgikere!Urinsyre fungerer som en antioksidant
"En siste ting hva gjelder viktigheten av vitamin C er at i menneskekroppen så kan urinsyre erstatte mange av vitamin C’s funksjoner. Urinsyre, som de fleste forbinder med gikt, er også en sterk antioksidant, akkurat som bl.a kolesterol." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2013 kl. 01.36. 


"Også urinsyre fungerer som antioksidant, og overtar for vitamin C ved mangel på dette vitaminet" Sitat: PirkePetter, 3. oktober 2014 kl. 04.08.Næringsstoffer som hjelper mot for mye urinsyre i kroppen
"Utover vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium så er glycin i gelatin med på å fjerne for mye urinsyre i kroppen." Sitat: PirkePetter, 29.12.2012 kl. 14:24.Helbredskrise
"Om du har begynt å gi kroppen din mer næring enn den er vandt med er det naturlig at ulike ubalanser og helseproblemer dukker opp. Dette fordi kroppen plutselig får giv til å begynne å reparere og bygge nytt vev, og i denne situasjonen vil stoffskifteubalanser, inkludert fordøyelsesubalanser være naturlig. Den såkalte podagraen vil da forsvinne av seg selv om du fortsetter å nære kroppen din. Husk at kroppen ofte skifter ut gamle eller skadde celler via betennelser, for å fjerne de gamle til fordel for nye celler, slik at selv lokale betennelser eller generelle betennelsestilstander i kroppen kan oppleves i korte perioder som den av kropens selvhelbredelses og selvreguleringsmekanismer." Sitat: PirkePetter, 02.08.2012 kl. 18:47.
Leverinnlegg! Bilde: Lever med Ceylon Kanel og Fermentert Kjernemelk med Gelatin.


Interessant lesestoff om Urinsyregikt:3 kommentarer:

 1. Kostrådene er ikke engang symptombehandling, men en svært snedig måte å få folk på vegetarkost, som vil gjøre dem sykere, samtidig som den legevitenskapsoppdiktede årsaken opprettholdes. I følge den offisielle logikken har vi urinsyre som hovedårsak til gikt, inkludert podagra, og kalsium (krystaller/forkalkninger) som årsak til såkalt pseudogikt. Pseudo for å skille mellom det legemiddelindustrien kaller ekte gikt, og juksegikt, som altså skal skyldes kalsiumavleiringer i ledd.

  Imidlertid finnes det ikke noe slikt som urinsyregikt, all den tid urinsyren kun har som funksjon å dempe eller stoppe betennelsesreaksjoner (oksidasjoner), via sin rolle som antioksidant. Urinsyren man finner i leddene, er mao en del av kroppens forsøk på å helbrede seg selv, akkurat som når man finner mye kolesterol i blodårer som er forkalket (mao kalsiumforkalket). I følge legevitenskapslogikk, som passer bedre i bakvendtland, så er mao kroppens forsøk på å helbrede seg selv selve sykdomsårsaken(e), og dermed noe som må bekjempes med dokumentert helseskadelige kjemikalier/medikamenter. Og da medikamenter som i de aller fleste tilfeller gjør folk sykere, eller som forårsaker nye sykdommer. Mao smart profittaktikk! Den såkalte pseudogikten er den egentlige urinsyregikten, da kalsium er årsaken. Ikke i begge tilfeller, da det altså kun finnes en form for gikt, hvilket er den kalsiumbaserte, som legene kaller pseudogikt.

  Dette er et av utallige eksempler på hvordan ekte og sannferdige fakta og logikk fra den seriøse vitenskapen snus på hodet og iblandes rene løgner, av legevitenskapen, for å skape nye sykdommer/sykdomsårsaker, samtidig som de ekte og faktiske sykdomsårsakene enten skjules eller gis status som sekundære (pseudo eller idiopatiske).

  PP

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for utfyllende info :D

   Slett
  2. Hvordan mener du man skal behandle podagra?

   Slett