lørdag 11. juli 2015

Melkesyregjæret Lemonade med Bringebær!

Med utgangspunkt i den klassiske lemonadeoppskriften har jeg variert med ulike frukter og bær, og den ene varianten er like forfriskende som den neste. Det har ikke vært den varmeste sommeren til nå, men jeg har likevel drukket flere liter med lemonade. Konklusjonen er at det behøver slettes ikke være varmt for å drikke lemonade!



  
Du trenger
  • 3 - 4 dl Økologisk Sitronjuice (circa 6 sitroner)
  • 3 toppede ss Rå honning 
  • 1,5 liter vann
  • 2 ss Vita Biosa eller Myse
  • 100 gram Bringebær
  • 2 liters glass med tett lokk, eller med gummiring og stålstreng.




Slik gjør du
  • Del sitronene i to deler og press ut sitronjuicen.
  • Ha 3 dl vann sammen med honningen i en kjele. Varmes skånsomt til honningen er løst opp.
  • Bland resten av vannet inn i honningblandingen.
  • Tilsett sitronjuicen i et rent glass, deretter Vita Biosa eller Myse (eventuelt kombucha eller vannkefir), og deretter det honningsøtede vannet.
  • Tilsett bringebær. (Jeg brukte ferske bær).
  • Rør rundt i blandingen, og sett på lokket.
  • La melkesyregjære i 2-3 døgn på kjøkkenbenken, eller et annen lunt sted.
  • Rør rundt i blandingen ca 2 ganger daglig og ta en liten smakstest.




Når det har gått et par dager, og den syrlige sitronsmaken har fått en ny syrlighet, siles bringebærene av og lemonaden tappes på flasker. Settes i kjøleskap for å roe ned fermenteringen. Ønsker du futt i lemonaden lar du flaskene stå på kjøkkenbenken et døgn til. Serveres med isbiter og eventuelt litt honning hvis du ikke liker det like syrlig som meg. Fermenterte bringebærrester kan tilsettes i hjemmelaget iskrem, eller til bærremser og fruktlær.



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger. 


4 kommentarer:

  1. Det trenger absolutt ikke være varmt for å drikke den limonaden. Laget den her omdagen ut av forrige limonadeinnlegg. For en farge, for en smak !

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig! For en farge, og for en smak :D
      Jeg er hekta!

      Slett
  2. Nam, den høres kjempegod ut! Har lenge hatt lyst til å prøve melkesyregjæring men er så redd for å gjøre feil å at alt mugler, hehe. Kanskje en dag tar jeg mot til meg, finnes jo så mange gode oppskrifter :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Maria :)
      Det er bare å hive seg rundt - det er både morsomt og godt på samme tid! Min erfaring er at det er større sannsynlighet for at du lykkes enn at du mislykkes.

      Akkurat lemonaden er bortimot idiotsikker når det kommer til mugg. Jeg har laget noen liter de siste månedene og nøyaktig alle har gått bra. Prøv! Jeg tror ikke du blir å angre :)

      Slett