tirsdag 4. oktober 2016

Friske Tenner & Tannkjøtt med Tradisjonskost

OPPDATERT INNLEGG - 15.10.18
Jeg har den siste tiden anbefalt magnesium til mange i min nærmeste bekjentskapskrets, og bare de siste to ukene har jeg langet flere flasker magnesiumolje for å bidra mot verkende tenner og tannkjøttbetennelse. Selv har jeg svært god erfaring med "rulling" av magnesiumolje, enten alene, eller sammen med mineralsalt, i kombinasjon med kokosolje, for friske tenner og tannkjøtt - og mot migrene. I dette innlegget har jeg derfor samlet PirkePetters sitater som omhandler munnhelse, siden jeg egentlig aldri forklarte de tannverkende hvorfor jeg anbefalte som jeg gjorde. Dette innlegget er til dere, og eventuelt andre som kan behøve den samme informasjonen samlet. Følg linkene tilknyttet hvert sitat hvis du ønsker å lese hvilken sammenheng sitatene er hentet fra.



www.tidsporten.no



SÅR OG BETENNELSER I MUNNEN
"Sår i munnen, så vel som sår i tannkjøttet, kan skyldes mangel på flere B vitaminer, eller vitamin A eller D, eller sink eller magnesium. Og mangel på et hvilket som helst av disse næringsstoffene kan gi hodepine. Vitamin A trenger bl.a vitamin D og sink for å fungere i kroppen, og vitamin D trenger bl.a vitamin A og magnesium for å fungere i kroppen. Magnesium trenger vitamin D, B6 og kalsium, og sink trenger bl.a vitamin A, B6 og E. Slik at det kan være mangel på et hvilket som helst av disse næringsstoffene som i seg selv forårsaker symptomene, eller som fremmer manglende opptak eller funksjon av et annet næringsstoff, og som dermed gir symptomene." Sitat: PirkePetter, 18. november 2014 kl. 15.29.



"Blødende tannkjøtt og betennelse i tannkjøttet har alltid vært påstått å skyldes mangel på vitamin C. Dette er imidlertid bare halve sannheten, da sannheten er at dette skyldes defekter i kollagenet som utgjør tannkjøttet. Vitamin C er en av flere næringsstoffer som trenges for å danne nytt kollagen, hvilket er begrunnelsen for at tannkjøttproblemer skyldes vitamin C mangel. En mye enklere fremgangsmåte er å heller bruke kraft og/eller gelatin, som styrker og bygger kollagenet uavhengig av kroppens vitamin C nivåer, og som dermed heller ikke forbruker kroppens til enhver tid bestående "lager" av vitamin C." Sitat: PirkePetter, 25.04.2012 kl. 19.48. 



"Tannkjøttet er for det meste kollagen, slik at et kosthold med næringsstoffer som fremmer kollagenproduksjon, og/eller som inneholder kraft eller gelatin, som jo er kollagen, bygger nytt tannkjøtt til du er 500 år. Også blødende tannkjøtt, som industrien/helsemyndighetene A/S så lenge har påstått skyldes mangel på vitamin C/et tidlig tegn på såkalt skjørbuk, forsvinner som dugg for sola når man bygger nytt kollagen." Sitat: PirkePetter, 1. august 2012 kl. 23.47.


 
"1. Jeg har tannkjøtt som trekker seg oppover (pusseskader). Tannlegen sier at dette ikke er reversibelt, men har jeg skjønt det rett at kollagen kan rette på dette? 2. Magnesium. Tar tennene opp fra annen tilførsel, eller bør man pulle i tillegg for at tennene skal få sitt? Svar ja på første spørsmål, og nei på andre. Tennene får mineraler fra spyttvæsken, som får fra kroppen som helhet" Sitat: PirkePetter, 25. mars 2017 kl. 11.25.



"Kan også bortoperert tannkjøtt få hjelp til å gro ut igjen med kollagentilskudd? Det sier seg selv at alt i kroppen vil regenerere seg selv når kroppen får tilstrekkelig med næring." Sitat: PirkePetter, 25. mars 2017 kl. 11.36.

  




PYREA - BETENNELSE I TANNKJØTTET
"Jeg har lavt stoffskifte og har denne sykdommen. Betennelse i tannkjøttet er betennelse i tannkjøttet. Ikke en sykdom." Sitat: PirkePetter, 18. desember 2016 kl. 15.52. 



"Dette er ikke en sykdom, men en konsekvens av mangel på næringsstoffer som bl.a magnesium, sink eller B9 eller B12. Det er riktig at det dreier seg om betennelse i cellene som utgjør deler av tannkjøttet, men næringsmangelen som står bak er den samme for tennene også. De ovennevnte næringsstoffene kan også forårsake hypotyreose, ved mangel." Sitat: PirkePetter, 15. desember 2016 kl. 19.17.



"Hyppig blodsukkerfall/å spise for sjelden, pga stresshormonresponsen, for lite søvn, følelsesmessig stress, deriblant "ersamensnerver" og generelt "stress" anses som en hyppig årsak, men da hovedsaklig gjennom økt forbruk og tap av spesielt magnesium"
Sitat: PirkePetter, 15. desember 2016 kl. 19.17.

 

"Å holde litt vann med mye havsalt i, i munnen i 5-10 minutter hjelper, gjenom å stoppe betennelsen, og bidra med magneisum, bl.a til tannkjøttcellenes mitokondrier"
Sitat: PirkePetter, 15. desember 2016 kl. 19.17.



"Både helbredelse på cellenivå via næringsstoffer og økt kollagendannelse via konsum av kraft/gelatin, samt akutt hjelp i form av f.eks saltskylling eller oljeskylling av munnen. Pyrea er bare betennelse i tannkjøttet, ikke tannsykdom" Sitat: PirkePetter, 8. februar 2017 kl. 01.25.






TANNSTEIN - KARIES - PLAKK
"Verken karies/plakk eller tannstein er årsak til noe som helst, og begge er basert på myten om at bakterierproduserer syrer som skader tannemaljen. Om du har lest boken til Weston A. Price, som omtaler han flere ganger mennesker med mye belegg, etc på tennene, men som hadde sterke og hvite tenner allikevel, fordi kosten deres hovedsaklig var animalsk basert." Sitat: PirkePetter, 16. desember 2013 kl. 23.22.



"Magnesiummangel i kombinasjon med for høy kalsiumdannelse i tennene er årsaken til tannstein, som er hydroksyapatitt (kalsium bundet til fosfor). Mangel på vitamin K2 er også normalt en faktor. Magnesium og vitamin K2 kontrollerer kalsiumnivåene i celler, tenner og skjelett." Sitat: PirkePetter, 14. juli 2014 kl. 03.27.



"I følge flere tannlegers observasjoner, og da spesielt Weston Price, så har verken belegg på tenner eller det å pusse tenner noe som helst verken med tannhelse eller u-lukt fra munnen å gjøre. De folkeslagene som han besøkte på sin jorden rundt reise hadde alle som en sterke og sunne tenner, og helt ok ånde, selv der hvor de gikk med synlig belegg på tennene, så lenge kostholdet hovedsaklig var animalsk basert (og/eller melkebasert). Motsatt var det mye hull og degenerasjon i tenner, samt ånder som slo ut hele landsbyer :) blant folkeslag som hovedsaklig spiste korn eller vegetabilsk mat." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 18.29.





DÅRLIG ÅNDE
"I følge det jeg har fått med meg om akkurat halitose/dårlig ånde så er nedsatt magesyreproduksjon (hypochlorhydria) en av de vanligste årsakene. Jeg vil også anta at belegg på tungen, som igjen reflekterer især fordøyelsesproblemer, er en vanlig faktor. Betennelse i tannkjøttet kan også spille inn, samt matrester som sitter mellom tennene og råtner." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 18.29.




"Dårlig ånde/halitose/halitosis er også et vanlig symptom på nedsatt magesyreproduksjon, og indikerer da gjæring i magesekken. Også ubalanser i ph og tarmfloraen som fremmer gjæring i tykktarmen skaper gasser som finner veien ut munnen via blod og lunger." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012.kl. 01.18.



"Angående dårlig ånde så forsvinner den når mage-tarmubalanser rettes opp." Sitat: PirkePetter, 10. november 2012 kl. 04.54




Wellness Mama, Oil Pulling for Oral Health.



GODE RÅD MOT TANNVERK OG TANNPINE
"Noen råd mot tannpine? Ha 1-3 teskjeer salt i et glass vann, rør godt, og ha en stor slurk i munnen i 5-10 minutter, eller så lenge du klarer. Sirkuler vannet rundt i munnen. Dette skal bedøve eventuelle betente nerver. Som regel funker det på første forsøk, men av og til må det flere til. Eller saltvann først, og deretter sirkulering av kokosolje, ghee eller smør i munnen" Sitat: PirkePetter, 9. mars 2017 kl. 01.25.



"Trakk en dårlig tann, ene roten knakk og måtte "opereres" ut. Har ekstreme smerter og er hoven fortsatt. Noen tips til effektiv smertelindring? Sterkere saltoppløsning virker raskere betennelses og smertelindrende. Hold i munnen i minst 5 minutter, og spytt ut. Gjenta etter en halvtime til en time om nødvendig. Munnen skal føles nokså nummen og smertefri på slutten" Sitat: PirkePetter, 1. juni 2017 kl. 13.28.



"Har du smerter er en god ide å ha noen spiseskjeer salt i et lite glass vann og ta slurker av dette og holde i munnen i minst 5-10 minutter, eller til smerten forsvinner. Ofte er dette alt som skal til, men av og til må prosessen gjentas noen ganger. I minst ett tilfelle jeg kjenner til måtte personen det var snakk om først bruke salt, deretter kokosolje, før smerten forsvant. han hadde antakelig betennelse i tannkjøttet også." Sitat: PirkePetter, 30. mars 2014 kl. 22.58.



"Opplever du eller andre betennelse i tenner er et svært godt betennelseshemmende middel noen teskjeer salt i et glass vann. Dette has i munnen i små slurker, og saltvannet holdes i munnen i minst 5-10 minutter. Ofte er dette alt som skal til for at betennelsen stopper, men i en del tilfeller må man gjerne gjenta dette opptil flere ganger. En kombinasjon av dette etterfulgt av litt kokosolje (oil pulling) som holdes i munnen på samme måte, har ofte raskere virkning. Straks betennelsen er borte er det viktig å spise næringsrikt, især upasteurisert ost for kalsium, og hjemmelaget kraft/gelatin for magnesium og andre næringsstoffer, samt aminosyrer til nytt kollagen." Sitat: PirkePetter, 18. april 2013 kl. 17.14.



"Om du skyller munnen med saltopløsning skal du normalt merke bedring etter noen minutter. I en del, tilfeller må flere slike saltskyllinger til før bedring oppnås, og i minst ett tilfelle jeg kommer på så måtte det også en oljeskylling til før betennelse og smerte forsvant. Har du magnesiumolje er det en god ide å ha litt av denne også i saltvannet, eller å ha litt olje i nytt glass med vann, rulle rundt i munnen en stund, og deretter svelge. Magnesium styrker og bygger tennene raskt, og de aller fleste merker at tennene også blir hvitere i løpet av noen ukers bruk." Sitat: PirkePetter, 6.august 2013 kl. 20.42.



"Brukte nellikspikerolje blandet i vann som bedøvelse etter råd fra PP. Nellikspikerolje inneholder naturlig eugenol, som er samme syntetiske stoffet som tannleger bruker i bedøvelsen sin. Nellikspiker er også kryddernellik, og clove bud på engelsk. Eugenia caryophyllata. Den selges i mange norske helsekostbutikker" Sitat: PirkePetter, 8. mai 2017 kl. 09.32.



"Søker du på "clove oil infants" så får du info om hvordan du bruker kryddernellikolje for gommekløe så vel som for tannverk. Den virksomme substansen er eugenol, som tannleger bruker, eller i alle fall pleide å bruke før i tiden, som lokalbedøvelse." Sitat: PirkePetter, 30.12.2012 kl. 02.22.



"I "oppskriften" på nettet står det at man skal blande ut kryddernellikoljen med planteolje. Jeg regner med at jeg skal blande med kokosfett istedet? ..kokosolje er en god ting, også invortes for småbarn, da den øker opptaket av bl.a magnesium og kalsium, proteiner og andre typer fett, samt fettløselige vitaminer. Mettet fett i kokosolje stimulerer også kolesterolproduksjonen, som sikrer optimal utvikling av barnehjernen og nervesystemet." Sitat: PirkePetter, 31.12.2012 kl. 19.28.



"Den jeg fikk tak i er altså Clove bud oil fra Julia Lawless, Aqua Oleum. ..Aqua oleumprodukter kan brukes innvortes da de er helt rene uttrekk. Advarslen som står på er de påbudt å ha med juridisk sett i tilfelle noen skulle være dumme nok til å helle innpå med oljer og dø av dette. Som f.eks den gravide amerikanske dama som helte innpå med eterisk olje av poleimynte, som er giftig i utgangspunktet, og døde av det istedenfor å abortere fosteret som hun hadde tenkt." Sitat: PirkePetter, 31.12.2012 kl. 19.28.




Lag din egen nellikolje - bytt ut olivenolje med kokosolje eller smør:





MUNNSKYLL - "RULLING" - OIL PULLING
Å "rulle" litt saltvann rundt i munnen i 5-10 minutters tid er antakelig den beste og enkleste løsningen. Dette stopper betennelse, og normaliserer ph i munnen, samt bidrar til økt mineralisering av tennene. Litt kokosolje brukt på samme måte (oil pulling) vil bidra til å konsolidere denne virkningen. Kroppen klarer alltid å helbrede slikt selv, så lenge den får hjelp og næring til å reversere den underliggende betennelsen" Sitat: PirkePetter, 6. august 2013 kl. 14.09.



"Det har lite for seg å bruke magnesium på tannbørsten, og en bedre ide er å ha litt magnesiumklorid i et lite glass vann og holde små slurker i munnen i noen sekunder for deretter å svelge ned. Så får du basevirkning i munnen, slik at ph blir normalisert om den er for sur, og magnesiumvirkning i kroppen. Det beste ”middelet” for friskt og sterkt tannkjøtt er egentlig å stimulere kollagendelen til å vokse. Og da er middelet proteiner, især gelatin. For seg eller som del av kraft. Gelatin er som du kanskje vet kollagen." Sitat: PirkePetter, 12. april 2013 kl. 22.55.



"Hvor mye som blir absorbert kan jeg ikke uttale meg om, men en del vil tas opp. Noe blir også tatt opp i tennene, da de fleste som bruker magnsiumolje som munnskyllevann, etc rapporterer hvitere og sterkere tenner, samt bedre tannkjøtthelse, i løpet av bare dager eller uker. Og da selv når de fremdeles har symptomer på magnesiummangel i kroppen som helhet, hvilket indikerer at noe tas opp direkte i munnhulen, utover det som går inn i blodet, og som kalles sublingual/satt under tungen." Sitat: PirkePetter, 14. august 2013 kl. 18.36.



"Kokosoljens mellomkjedede fettsyrer nærer cellene i tannkjøttet, og stopper betennelser. Både gjennom antioksidantvirkningen, og gjennom å erstatte glukose i cellenes kraftverk/mitokondrier. Oljen påvirker ikke tennene, annet enn indirekte, via å bedre funksjonen til tannkjøttet" Sitat: PirkePetter, 22. mai kl. 08.38.



"Magnesiumsmak i munnen og på lepper. For mye magnesiumspray? Det kan være så enkelt som at spyttvæsken nå har mer magnesium enn tidligere, hvilket vil si økt mineralisering av tannemaljen." Sitat: PirkePetter, 3. januar 2017 kl. 21.18.





Tidsporten: Magnesiumklorid i matkvalitet.



HULL I TENNENE?
"For hvite og sterke tenner uten hull er det faktisk magnesium som er det viktigste mineralet man kan få i seg, og verken kalsium, kisel eller andre mineraler. Og i alle tilfeller ikke tungmetallet fluor." Sitat: PirkePetter, 29.05.2012 kl. 03.04.



"Gjelder det samme for tannkjøttet som for tennene - at det er magnesium som er greia? Magnesium er for skjelett og tenner, og er hva som gir hardheten, samt for tennenes del, også den hvite fargen." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 01.47.



"Den egentlige årsaken til ph-forandring i munnhulen, og som gjør at bakteriefloraen forandrer seg til mer syrebaserte bakterier, er mangel på basiske mineraler i spyttvæsken. Da hovedsaklig kalsium og magnesium. Spiser du tradisjonskost, og da et variert kosthold som gir synergisme, så får du alle nødvendige næringsstoffer i deg. Velger du imidlertid ut enkeltmatemner på bekostning av helheten får du sterkere reaksjoner, og et mer konsentrert, og begrenset næringsnivå." Sitat: PirkePetter, 16. desember 2013 kl. 23.22.



"Poenget er ikke å drepe bakterier, da det er en myte at bakterier forårsaker hull. Kun mangel på mineraler i spyttvæsken i munnhulen forårsaker hull, og da dette dreier seg især om magnesium og kalsium, basedannende mineraler, så sier det seg selv at mangel på disse mineralene i kostholdet = mangel i kroppen = mangel i munnhulen = surt miljø i munnen = aktivering av bakterier som liker syre, og som produserer mer syre. Denne syren er imidlertid ikke årsaken til hull, slik at tannlegers påstander om å ta knekken på kariusser og baktusser helt og fullstendig mangler vitenskapelig (tann)belegg." Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38.



"Jeg er i dag, den første august, 43 år, og har ikke vært hos tannleger eller hatt hull i tennene eller tannverk siden jeg var barnet. Og jeg tar for gitt at det er kostholdet mitt, som jeg har hatt siden jeg var 15, som har "æren" for dette. Og kan jeg kan alle som vil." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 01.47.
 



"Når det gjelder tannleger og borregalskap, borreliose?, så forteller flere tannleger i boken Cure tooth Decay at tannleger ofte borrer selv når det ikke er nødvendig, og også borrer dypere enn nødvendig for å få plass til fyllinger." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 14.33.






ER SYRE SKADELIG FOR TANNEMALJEN? 
"Dette med syre og tenner er en myte. Det er nivået av basiske mineraler som bl.a kalsium, magnesium og natrium i spyttvæsken som bestemnmer munnens ph, og tennenes evne til å bygge ny emlaje og masse, og ikke bakterier som liksom produserer syrer." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 15.00.



"Jeg anbefaler alltid eddik som del av måltider om man har for lav syreproduksjon, ikke mellom måltider. Men, om du ikke merker noe negativt på fordøyelsen, eller at du raskere får lavt blodsukker enn normalt, er det ikke noe i veien for at du kan kose deg med drikken." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 15.00.



"At syrer på noe vis skader tannemaljen er en myte som for lengst har blitt avslørt som sludder. Og likedan er det tull at bakterier i munnen produserer syrer som skader tannemaljen, da dette kun kan skje om emaljen mangler mineraler som magnesium, kalsium og kisel for å nevne noen." Sitat: PirkePetter, 1.august 2012 kl. 19.46.



"Og det et ikke bakteriene som skaper det sure miljøet i munnen, men mangel på disse mineralene, som er basiske. Når spyttvæsken mangler mineraler som tennene bruker til å reparere og bygge seg selv, og som holder miljøet i munnen svakt basisk, forandres bakteriefloraen i munnen, som ellers i kroppen når ph forandres. Det er mao verken sukker, syre eller bakterier som forårsaker tannproblemer, men mangel på nevnte mineraler."
Sitat: PirkePetter, 1.august 2012 kl. 19.46.



"Eddik skader ikke tennene om du ikke holder eddiken i munnen, og uansett gjenoppretter basiske mineraler i spyttvæsken normal ph ganske raskt. I tillegg binder eddiksyre kalsium i tarmen, og sikrer opptak om kalsium av ymse grunner ikke allrede har blitt tatt opp. Eddiksyre binder også magnesium. Samme gjelder smørsyre og melkesyre, at de binder mineraler og sikrer opptak." Sitat: PirkePetter, 30. september 2014 kl. 18.06.



"Holder du eddik i munnen i flere minutter, så, vil du antakelig ha en viss nedbryting av tannemaljen. Sukker har ingen virkning på tennene, eller på bakterier i munnen, og salt inneholder de ovennevnte mineraler som kan tas opp direkte i tannemaljen" Sitat: PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 15.00.



"På samme måte har direkte syre, som f.eks i brus, etc, ingen virkning på tennene, og heller ikke sukker, slik at også dette er løgn. Høyt sukker/karbokonsum tapper imidlertid kroppen for magnesium, som forbrukes i sukkerstoffskiftet/karbofordøyelsen, slik at man kan si at sukker/karbo indirekte bidrar til degenerasjon av tennene." Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38.



"Vi kuttet ut eplejuice, og etter bare litt over en uke var det ikke vondt å pusse lenger. Hvorfor det - Hvis syre ikke påvirker emaljen? Eplejuice, om den er pasteurisert, gjør miljøet i munnen mer syrlig, og derigjennom påvirker eventuelle hull og eksponerte nerver i disse (syre irriterer nerver). Men den inneholder ingen syre som påvirker emaljen direkte." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 01.47.

 

"https://www.davidwolfe.com/reverse-cavities-heal-tooth-decay-5-steps/  - Jeg tillot denne posten for nå, men jeg vil ikke ha flere av svindleren og bedrageren Wolfe. Han stjeler informasjon fra andre og kaller den sin egen, og det er så mye tull og feil i mye av det han preker at folk flest burde ha avslørt ham for lengst. Uansett er artikkelen full av feil, og det som er riktig, at næringsnivået avgjør tennenes regenerasjon, er tatt fra andre kilder." Sitat: PirkePetter, 4. mai 2017 kl. 22.53




"At bakterier produserer syre som skader tennene er sludder, og avslørt som myte for mange, mange tiår siden, og, som sagt mange ganger, så er det spyttvæskens mineralnivå som kontinuerlig bygger nye tenner"
Sitat: PirkePetter, 4. mai 2017 kl. 22.53




Linker fra PP om Wolfe:

 



SKJÆRER DU TENNER?
"Å skjære tenner skyldes normalt mangel på magnesium, og i enkelte tilfeller også flere B vitaminer. Ofte er det nok en kombinasjon, da vitamin B6 er en av flere vitaminer som må være tilstede i kroppen for at magnesium skal gjøre jobben sin i kroppen, og motsatt trenger alle B vitaminer magnesium for å kunne omdannes til koenzymer, m.m" Sitat: PirkePetter, 16. juni 2013 kl. 22.58.



The Healthy Home Economist, How I Healed My Child`s Cavity.



VISDOMSTENNER
"Hva er det med visdomstenner som gjør at så mange har problemer med de? Problemet er ikke tennene, men underutviklet kjeve, som ikke har plass til alle. I følge logikken ville kjeven (og ansiktet som helhet) vært skikkelig utviklet til å kunne gi plass til alle tenner om du enten hadde fått tilstrekkelig med bestemte næringsstoffer i mors mage, eller i alle fall i løpet av de første barneårene. Jeg kommer ikke umiddelbart på en måte å unngå operasjon på, da jeg tviler på at kjeven din ville kunne utvikle seg raskt nok, selv på 100% nærende kosthold og også fysisk manipulasjon og massasje av kjeve og nedre del av ansiktet."Sitat: PirkePetter, 6. juli 2013 kl. 16.50.



"Tradisjonelt har det ikke vært behov for å trekke visdomstenner, det var god plass til disse? Dagens "hulter til bulter" tenner er typiske næringsmangler? Jepp, mangel på vitamin K2, som bestemmer utviklingen av midtre del av ansiktet, samt kjeven" Sitat: PirkePetter, 2. juni 2017 kl. 06.13.




ROTFYLLING
"Istedenfor å fylle tenner med kjemikalier er en bedre ide å få tennene til å vokse igjen slik at hullene fylles naturlig. Og når du allerede har kjemikalier i tennene, så vil et næringsrikt kosthold, og da mener jeg tradisjonelt, animalsk basert, næringsrikt kosthold med mange ganger mer næring i matemnene enn man får på standard vestlig kosthold, gjøre tennene sterke slik at de ikke sprekker, og fyllingene vil presses ut etterhvert som ny tannmasse dannes." Sitat: PirkePetter, 18. april 2013 kl. 17.14.



"Se imidlertid vekk fra påstandene om at bakterier fra rotfyllinger tilsynelatende skal kunne forårsake helseproblemer. Dette er verken dokumentert eller i det minste rimelig logisk, og fundamentet i teorien er at blodet er sterilt, slik at bakterier som kommer inn i det er nødt til å lage krøll i systemet. Imidlertid har moderne forskning vist at blod faktisk er fullt av bakterier, slik at logikken ikke holder vann. Like tåpelig er det at bakterier fra rotfyllinger skal kunne spre seg i kroppen og forårsake helseproblemer i diverse organer. Logikken bak dette påståes å være i tråd med Weston Price's forskning, men går på tvers av denne da Price fant at kostholdet avgjorde helse eller sykdom, aldri bakterier. Price fant jo også, så tidlig som i 1930-åra, at det ikke var bakterier som forårsaket fall i munnens ph og tilsynelatende syreangrep på tennene, slik at Weston Price kun hadde kostholdet som sykdomsårsak, ikke bakterier." Sitat: PirkePetter, 18. april 2013 kl. 01.16.



"En tann som er død og bør trekkes iflg. tannlegen, kan den reddes med magnesium, kokosolje og mineralsalt? Den kan reddes ved å spise tradsjonskost" Sitat: PirkePetter, 1. juni 2017 kl. 13.30.



"Gjelder det der tannlegen sier at tannen må rotfylles også? Ja, så lenge det er fragment av levende rot igjen vil tannen danne nye røtter og gjenoppbygge seg selv. Men, det krever konstant optimal næringsflyt. Dvs kun så næringsrike måltider som mulig" Sitat: PirkePetter, 1. juni 2017 kl. 18.33.



"Har aldri hatt vondt i den heller, kun tannlegen som mener den må. Tannlegen mener ofte en rekke helt unødvendige tiltak fordi han eller hun er indoktrinert til å tro at det er slik ting må være, eller fordi tiltaket er innbringende. Om du klarer det, følg intuisjonen din. Føler du impuls mot å dra til tannlege, gjør det, ellers ikke" Sitat: PirkePetter, 1. juni 2017 kl. 19.01.



"Trukket to jeksler. Usikker på hva jeg skal erstatte disse med? Jeg har lite kunnskap om tannerstatninger, da jeg foretrekker å anbefale at man spiser så næringsrikt at kroppen danner nye tenner." Sitat: PirkePetter, 4. mai 2017 kl. 14.59.  






AMALGAMFYLLINGER
"Som du vil lære via Cure Tooth Decay så er det best å fjerne amalgamfyllinger av flere grunner, især fordi de hindrer tennene i å vokse ut igjen skikkelig slik at hullene amalgamet dekker forsvinner av seg selv. Dette forutsatt at du får i deg tilstrekkelig med mineraler og relaterte næringsstoffer via kostholdet." Sitat: PirkePetter, 25.04.2012 kl. 19.48.



"..amalgamet fortsetter å forgifte deg hver eneste dag, og bør fjernes om du vil være frisk. Og kroppen din forbruker en mengde næringsstoffer hver eneste dag på å avgifte kvikksølvet, samt reversere eller reparere skadevirkningene. Et næringsrikt kosthold vil bedre helsetilstanden betydelig, da næringstoffer både avgifter kvikksølv i tillegg til å reversere eller reparere skader. Økt mineralkonsum gir også mineraler som fjerner kvikksølv fra ulike reseptorer i celler, og som binder seg til reseptorene istedenfor kvikksølv. Sitat: PirkePetter, 18.12.2012 kl. 04.46.



"Jeg anbefaler i aller høyeste grad bad med magnesiumsulfat/engelsk salt og hyppig bruk av magnesiumolje, da magnesium avgifter kvikksølv og reverserer mange av kvikksølvets skadevirkninger. Selen er også veldig viktig, da en av hovedmåtene kvikksølv forårsaker skade på er gjennom å binde selenbaserte enzymer/koenzymer i kroppen slik at disse blir ubrukelige og ikke gjør jobben sin." Sitat: PirkePetter, 18.12.2012 kl. 04.46.



"Mer protein/aminosyrer som cystein, cystin, glycin, glutation, metionin, taurin, mineraler som germanium, kalsium, magnesium, selen, silisium/kisel, sink, svovel og vitaminer som lipoesyre, A, D, E, K2 (indirekte), samt surnede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke (en sunn tarmflora mao) avgifter kvikksølv." Sitat: PirkePetter, 18.12.2012 kl. 04.46.



"Mer næringsstoffer, og et velfungerende mage-tarmsystem vil bedre avgiftningen av kvikksølv og reversere de fleste skadevirkninger, samt bygge nye enzymer, men det vil uansett være en god ide å fjerne amalgamet om dette er en faktor. Kvikksølv er en lite kjent årsak til bl.a cøliaki, da glutenfriindustrien holder alle andre årsaker til cøliaki fra media. Kvikksølv blokkerer også en rekke andre enzymer som har å gjøre med fordøyelse og/eller aviftning av ymse naturlige som syntetiske substanser og kjemikalier å gjøre. Økt næringsinntak beskytter mot dette, men så lenge man kontinuerlig utsettes for kvikksølv blir dette en kronisk kamp med kroppen som slagmark. Og en slagmark er ikke akkurat den morsomste plassen som finnes." Sitat: PirkePetter, 14.01.2013 kl. 23.50.



"Kvikksølv fra amalgam legger seg ofte i tarmen ja, men blir kontinuerlig avgiftet så lenge du har normal tarmflora." Sitat: PirkePetter, 4. mars 2017 kl. 12.06.



"Jeg skal bare uttale meg om avgiftning, hvilket er at så lenge du spiser mye animalsk mat, inkludert rå, tradisjonelt konservert og lettstekt animalsk mat (hvor næringsstoffer som avgifter tungmetaller ikke har blitt denaturert), og også mye surnede melkeprodukter (som sammen med flere næringsstoffer sikrer optimal tarmflora og ph), så skal du avgifte hva det skal være" Sitat: PirkePetter, 7. mai 2017 kl. 01.13.




"Kalsium, magnesium og natrium i spyttvæsken vil også bidra med øyeblikkelig avgiftning gjennom å binde seg til tungmetaller allerede i munnen din. Forutsatt at du har tilstrekkelige nivåer av disse mineralene."
Sitat: PirkePetter, 7. mai 2017 kl. 01.13.




"Dersom man har kvikksølvbelastning i kroppen - hvordan vet man forresten det med sikkerhet - hva er det beste man kan gjøre da? ..søk på "mercury toxicity symptoms" så får du lister med symptomer. Det beste du kan gjøre er å spise så næringsrikt som mulig, slik at kvikksølvet avgiftes og skadevirkninger reverseres, samt at alle koenzymer som er blokkert fra å virke begynner å fungere igjen." Sitat: PirkePetter, 06.01.2013 kl. 21.05.



"Du trenger ikke holistiske tannleger, men ikke alle tannleger har den nødvendige kunnskapen meg bekjent. Søk på amalgamsanering her så finner du tannleger som kan gjøre det, forhåpentligvis nær der du bor - http://www.behandler.no/" Sitat: PirkePetter, 20. juni 2013 kl. 23.50.




INFO FRA PP:
Barn försökskaniner i amalgamstudie - Publicerad: 2012-06-03
Drygt 500 fattiga barn med sociala handikapp, psykiskt funktionshindrade, döva, blinda och föräldrarlösa från Casa Pia skolsystem i Lissabon i Portugal har använts i amalgamförsök. Upp till 19 amalgamfyllningar per barn kan ha satts in. Föräldrar rapporterades psykiska och neurologiska störningar, men ändå togs inte dess barn bort från försöket. Portugisisk TV har uppmärksammat skandalen. Amerikanska filmare gör en djupare analys och anmäler försöket till domstolen i Haag.

Nu i efterhand visar det sig att flera barn fick förhöjda porfyrinnivåer, vilket är en markör för skadligt kvicksilver. Antalet amalgamfyllningar var också relaterat till halten kvicksilver i urinen. Troligen finns även andra effekter exempelvis på immunförsvaret som inte redovisats. Inte heller långtidseffekter följs upp.

Studiens resultatet var troligen manipulerat eller selektivt redovisat. Forskarna fann att amalgam var ofarligt och dessutom att kompositfyllningar inte höll lika bra som amalgam. Resultaten strider mot andra studier.

Någon information om att amalgam till hälften består av kvicksilver eller vilka biverkningar som kan uppträda gavs inte till föräldrarna. De tvingades istället att skriva under att de avsäger sig all rätt till skadestånd.


Ett inslag i portugisisk TV om denna skandal har visats. En mer undersökande film är på gång gjord av de amerikanska filmarna Kelly Gallagher and Anita Vazquez Tibau i samverkan med organisationen Mouth of Hope.

Denna organisation och Anita Vazquez Tibau har anmält studien till Internationella domstolen i Haag och menar att hela studien och dess upplägg är kriminell. Se pressmeddelande nedan och en längre beskrivning av Casa Pia-studien. http://www.mercurymadness.org/viewdata.aspx?sectionid=1&dataid=458







PORSELENSFYLLINGER
"Hva om man har porselensfyllinger, og ikke noe amalgam, har dette noen helsekonsekvenser? ..svaret er avhengig av hvilken type porselen det er snakk om, og hvilken generasjon den er. Nyere generasjoner er ikke metallbaserte/inneholder ikke aluminium, og regnes som mindre helseskadelige/tryggere enn tidligere typer. Du må forhøre deg med en gebissdoktor for å få vite helt nøyaktig hva en gitt type og generasjon porselen inneholder, eller hva akkurat ditt porselen, om du har slike fyllinger, inneholder." Sitat: PirkePetter, 24.01.2013 kl. 16.39.

 


Wellness Mama, How to Make Natural Toothpaste.



FLUOR ER EKSTREMT GIFTIG
"Fluor er ekstremt giftig, og natriumfluor, som brukes i tannkremer og munnhygieneprodukter er et avfallsprodukt fra fosfat og aluminiumsindustrien. Utover tannkrem brukes samme type fluor som sprøytegift og muse og rottegift. Det finnes ikke fnugg av dokumentasjon for at fluor har noe som helst positiv virkning på tannhelsa, og motsatt hundrevis av forskningsforsøk som beviser det motsatte. Og jeg snakker om ekte vitenskap og enkel logikk, og ikke konspirasjonsteorier." Sitat: PirkePetter, 29.05.2012 kl. 03.04.



"Fluor i enhver form er giftig, og har ingen kjente funksjoner i levende organismer. Natriumfluor regnes som enda giftigere enn naturlig fluor fordi det er menneskelagd, slik at kroppen, i følge logikken, ikke ha naturlige enzymatiske avgiftningsmekanismer for natriumfluor." Sitat: PirkePetter, 31. mars 2014 kl. 00.05.



"Fluor er en av de sterkeste nervegifter som finnes, og brukes som rotte og musegift, i sprøytegifter, samt i nervegasser som brukes i kjemisk krigføring." Sitat: PirkePetter, 29.05.2012 kl. 22.08.



"Fluor har aldri beskyttet mot noe som helst, og er et ekstremt giftig tungmetall. Natriumfluor, som er hva som brukes i tannkremer, er et giftig industriavfall som Hydro (aluminium og Yara), via korrupte offentlige instanser og politikere, slipper å bruke penger på å bli kvitt på korrekt måte da Hydro istedenfor dumper det rett i havet, eller selger det til tannkrem og munnskyllevann, etc produsenter, samt bruker det i sprøytegifter og rotte og musegift. " Sitat: PirkePetter, 30. mars 2014 kl. 22.58.



"Fluor er gjennomdokumentert som ekstrent giftig, og da især den formen som brukes i fluortabletter og i tannkremer og munnskyllevann, etc, og som er natriumfluor, et avfallsprodukt fra aluminiums og fosfatindustrien. Natriumfluor er mye brukt i psykiatriske legemidler og antibiotika, vaksiner, sprøytegifter, som tilsetningsstoff, bundet til fosfatet i NPK og ikke minst som rotte og musegift. Det har ellers aldri vært dokumentert, kun teoretisert (og gjentatt i generasjoner, uten fnugg av dokumentasjon), at fluor skal være bra for tannhelsa, og motsatt har en lang rekke moderne forskningsstudier vist at fluor skader tenner og skjelett utover å fremme massive forkalkninger i hele kroppen, hjernen inkludert. Det er også dokumentert flere dødsfall i barn som følge av konsum av fluortabletter." Sitat: PirkePetter, 25.04.2012 kl. 19.48.



"Og det er som med fluor som med andre grunnstoffer og tungmetaller, at de som regel finnes i kombinasjoner, akkurat som mineraler. F.eks natriumklorid eller magnesiumklorid i havvann, eller fluor i bergater i form av kalsiumfluor. Ta bort mineralet/tungmetallet som er i bindingen, og man får ofte gassform eller flytende form." Sitat: PirkePetter, 31. mars 2014 kl. 00.05.



"Det er riktig at fluor ikke brukes i norsk drikkevann. Hovedkilden i Norge er kjemisk gjødsel, da fluor er bundet til fosfatet i NPK. Andre kilder er bl.a teflon, sprøytegifter, tannkremer og munnhygieneprodukter, vaksiner og ymse legemidler, inkludert serotoninopptakshemmere
(f.eks prozac og paxil, etc), m.m" Sitat: PirkePetter, 29.05.20.12 kl. 23.05.



"Natriumfluor brukes også som rottegift, og i tannkremer og munnskyllemidler, mm, og er et avfallsprodukt fra aluminiums og fosfatindustrien. Mao Hydro/Yara i Norge, som tjener seg søkkrike på å selge natriumfluor til bl.a tannkremer og munnhygienemidler, muse og rottegifter, sprøytegifter, bundet til fosfatet i NPK, mm heller enn å måtte betale for å dumpe det som spesialavfall. Tonnevis dumpes også i havet, basert på løgnen om at siden fluorforbindelser brytes naturlig ned i havet, så må natriumfluor også gjøre det. Hvilket er feil, og altså løgn. Fluor ble ikke brukt til å sløve folk ned i konsentrasjonsleirer, men sovjetiske gulag's" Sitat: PirkePetter, 12. februar 2017 kl. 17.29.
 


"Natriumfluor, som er hva som finnes i tannkremer og munnhygieneprodukter er et avfallsprodukt fra aluminiums og fosfatindustrien (Hydro/Yara), slik at enhver person som bruker vanlig tannkrem mao bruker et produkt som inneholder en industriprodusert nervegift. Dette er gjennomdokumenterte fakta, og også at fluor har null positiv virkning på tannhelse. Tvert om viser all seriøs forskning at fluor skader tenner og skjelett, i hovedsak gjennom å forårsake abnorme forkalkninger." Sitat: PirkePetter, 29.05.2012 kl. 22.08.




Linker fra PP:
Mer ammunisjon mot fluorløgnen -






HVA SKAL JEG PUSSE TENNENE MED?
"Tannkrem uten fluor f.eks, eller kokosolje, eller vann med f.eks litt peppermynteolje, eller ingenting." Sitat: PirkePetter, 30. september 2014 kl. 18.06.



"Kokosolje er et helt ok tannpussemiddel." Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38.



"Pussing er kanskje ikke dumt om man har mye tannbelegg og ønsker å unngå å skremme drømmeprinsen eller prinsessen til andre siden av jordkloden. Det er den eneste grunnen til at jegs elv puser tennene, og jeg bruker bare vann, og nå og da kokosolje." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 18.29.

 


Cure Tooth Decay, Weston Price, The Worlds Greatest Dentist.



NYDANNELSE AV TENNER OG KJEVE
"Tradisjonskostholdet, med mye animalske og næringskonsentrerte matemner vil forandre kjeveformen din over tid, slik at du får plass til alle de tenner du vil ha. Skjelettet (inkludert kraniet) fornyer seg selv fullstendig i 10-års sykluser, og denne fornyingsprosessen påskyndes enormt via konsum av næringsrike matemner." Sitat: PirkePetter, 7. juli 2013 kl. 17.01.



"Massasje med kokosolje, og gjerne magnesiumolje eller andre næringsstoffer i flytende form, langs kjeven og den midterste delen av ansiktet vil også stimulere nydannelse av benceller, og som igjen vil forandre og utvide kjeven og den midterste delen av ansiktet ditt. Utover ovennevnte terapi er også kraniosakralterapi en god ide, men da i trynet, ikke skallen. Jeg har selv utført dette på flere barn og unge, med suksess i alle tilfeller. Skjønt det tar gjerne måneder med daglig massasje. Et næringsrikt kosthold, især på vitamin K2, som i hovedsak styrer utviklingen av den midtre delen av ansiktet, vil få fortgangi prosessen." Sitat: PirkePetter, 7. juli 2013 kl. 17.01.



"Verken tenner eller skjelett og kranie er døde, mekaniske substanser, men levende celler som fortsetter å vokse og utvikle seg hele livet. Så det sier seg selv at optimalt med næringsstoffer kombinert med fysiske stimuli (massasje, rolfing, myofascial release, myotherapy, orofacial myology, kraniosakralterapi, strekk og tøy, yoga og trening generelt) vil forandre disse tilsynelatende mekaniske og statiske strukturene i optimal retning. Husk at uansett hvor gammel du er kronologisk (dvs mentalt), så er skjelettet ditt, kranie/ansikt og tenner inkludert, aldri eldre enn 10 år eller yngre."
Sitat: PirkePetter, 7. juli 2013 kl. 17.01.




"..kraniet, kjeven inkludert, består av levende, aktive celler som fornyer seg selv hele livet i sykluser. Slik at det er fullt mulig å forandre kjevens form og lengde både via kosthold, utvortes brukte næringsoppløsninger så vel som ulike former for manuelle terapier." Sitat: PirkePetter, 2. februar 2013 kl. 05.19.



"Mangel på ulike næringsstoffer gir mangefull mineralisering i bl.a epifyseskiver i hele skjelettet, tross hormonell påvirkning som fører til lukning og tilsynelatende opphør i lengdevekst i puberteten. Optimale mengder næringsstoffer som er involvert i ben og brusk og kollagendannelse vil påvirke ben og bruskceller til å utvikle seg henimot det som er det optimale for personen det er snakk om, i følge hans eller hennes genetiske informasjon."
Sitat: PirkePetter, 2. februar 2013 kl. 05.19.


 
"Når det gjelder tenner og hull så har jeg ingen egne erfaringer, eller erfaringer fra pasienter å forholde meg til, men mener det er logisk at så lenge kroppen får de næringsstoffer den trenger så bygger den nye tenner. Dette er både dokumentert og vist via ymse "uvitenskapelige" observasjoner som beskrevet i boken Cure Tooth Decay. E-bokversjonen er her - http://www.unibytes.com/Ja.D2o4JF-MB Og papirutgaven her - http://www.adlibris.com/no/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=rami+nagel&title=rami+nagel&fromproduct=False" Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 01.47.
 


"Når det gjelder tenner som er trukket så kjenner jeg ikke til info som viser at de vokser ut igjen, men selv der tar jeg for gitt at de skal kunne dette om næringsinntaket er tilstrekkelig. Dette fordi det ikke er noen god grunn til at de ikke skal kunne vokse ut igjen. Kroppens forskjellige organer og vev fornyer seg selv kontinuerlig, så hvorfor ikke tenner også? Vitenskapen har mal'er for hvor lang tidsperiode det skal gå mellom de enkelte organer og kroppsvevs fornyingsprosess, men jeg har sett gang på gang opp gjennom åra at disse mal'ene forsvinner straks kostholdet inneholder mer næring enn det som er vanlig på standard vestlig kosthold." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 01.47.
 


"Angående at nydannelse av selve tannbenet kan fremme emaljeproblemer; dette er bare riktig så lenge man ikke gir emaljen de næringsstoffene den består av. Og hvor magnesium er en hovedfaktor. Og magnesium, sammen med bl.a sink og vitamin B9 og B12, er også viktige for nyvekst av nerver til røttene." Sitat: PirkePetter, 22. november 2013 kl. 22.43.



"..mangelfullt kosthold ikke forårsaker skjeve tenner direkte, men indirekte gjennom mangelfull utvikling av kjeven, slik at det ikke er nok plass til alle tennene. Bare tenk deg alt for mange mennesker samlet sammen på en alt for liten plass, som sild i tønne. Kan få noen og enhver til å bli "skjeve" :-)" Sitat: PirkePetter, 11.09.2012 kl. 23.09





TANNREGULERING
"Hva mener du om regulering? Med tanke på metallet? ..om du mener streng og slike ting, altså tannregulering, så er dette gjerne nødvendig for å forhindre gjennomtrekk mellom tennene. Utover dn lokale (elektriske) spenningsforskjellen som oppstår i munnen pga dette kjenner jeg ikke til negative helsevirkninger. Om det å styrke og bygge tenner eller ansiktet/kraniet/kjeven er en faktor for deg og dine så anbefaler jeg at du leser boken Cure Tooth Decay." Sitat: PirkePetter, 12.12.2012 kl. 23.51.




Weston Price, Nutrition and Physical Degeneration.



BOKTIPS
"Cure Tooth Decay - Kostholdet som anbefales i boken er det samme som WAPF promoterer, og er dokumentert å bygge nye tenner, selv skadde tenner eller tenner med hull. Boken er om kosthold og tannhelse, men inneholder mye kostholdsinfo så vel som tradisjonelle tilberedningsmetoder, m.m. Nettsiden - http://www.curetoothdecay.com/" Sitat: PirkePetter, 28.05.2012 kl. 22.20



"Masser av nyttig info - http://www.curetoothdecay.com/ Boken anbefales på det varmeste, da den er full av svært gode kostholdsråd, info om tradisjonelle tilberedningsmetoder, oppskrifter basert på matemner med optimale næringsnivåer, m.m." Sitat: PirkePetter, 1. august 2012 kl. 19.46.


   


Boktips fra PP:
Nutrition and Physical Degeneration by Weston Andrew Price
Price-Pottenger Nutrition Foundation | English | 2006 | ISBN: 0916764087 | 524 pages | PDF | 12 MB

First published in 1939, this seminal book startled the worlds of science and nutrition with its documented evidence of primitive populations encountering civilisation, adopting modern diets, and finding that their health worsened. It remains the basic book in this area and is essential reading for those concerned with food and health.



Boktips fra PP:
Cure Tooth Decay: Remineralize Cavities and Repair Your Teeth Naturally with Good Food by Ramiel Nagel
Golden Child Publishing | 2011 | ISBN: 0982021321, 1434810607 | English | 252 pages | PDF | 101.15 MB

Forget about drilling, filling, and the inevitable billing. Your teeth can heal naturally because they were never designed to decay in the first place! They were designed to remain strong and healthy for your entire life. But the false promises of conventional dentistry have led us down the wrong path, leading to invasive surgical treatments that include fillings, crowns, root canals and dental implants.

Now there is a natural way to take control of your dental health by changing the food that you eat. Cure Tooth Decay is based upon the pioneering nutritional program of dentist Weston Price, former head of research at the National Dental Association. Dr. Price's program proved to be 90-95% or more effective in remineralizing tooth cavities utilizing only nutritional improvements in the diet. Cure Tooth Decay is the result of five years of research and trial and error that started as one father's journey to cure his daughter's rapidly progressing tooth decay. With Cure Tooth Decay you will join the thousands of people who have learned how to remineralize teeth, eliminate tooth pain or sensitivity, avoid root canals, stop cavities -- sometimes instantaneously, regrow secondary dentin, form new tooth enamel, avoid or minimize gum loss, heal and repair tooth infections, only use dental treatments when medically necessary, save your mouth (and your pocketbook) from thousands of dollars of unneeded dental procedures, and increase your overall health and vitality.

Cure Tooth Decay provides you with clear and easy to understand dental facts to help you make healthy, life-affirming choices about your dental health. It is about healing cavities without dental surgery or fluoride. Cure Tooth Decay highlights include:

* why people fear the dentist and what you can do about it,
* the power of butter to heal teeth,
* specific dietary and meal plans that highlight the types of foods to eat every day to remineralize teeth, a simple cavity-healing program that is easy to follow,
* the cause of dental plaque and an amazing technique to reverse gum disease,
* how to find a good dentist,
* how to prevent root canals,
* how to monitor tooth decay at home,
* your bite: a hidden cause of cavities,
* how to save your wisdom teeth,
* proof that cavities can heal,
* how to heal children's cavities and find peace,
* why women get cavities during pregnancy and how to stop it, and so much more.



Linker fra PP:
Her er litt info å sette tennene i –

Edward Mellanby –

How I Remineralized my Tooth Cavities Without Dentistry –



Linker fra PP:
How I Healed My Child’s Cavity /// Teeth Needing Root Canals Can Heal with Diet Alone –

Tooth remineralisation, demineralisation, saliva & pH –

Enamel Re-Mineralization -

Man versus Toothache –

A practical guide to the management of the teeth –

Why Dental Caries?
By John Courtney
  • Summary: For thirty years John Courtney was the head of Research & Development for Standard Process, Inc., the raw-food supplement company founded by Dr. Royal Lee in 1929. In this article, Courtney explains how early nutrition researchers such as Dr. Weston Price showed beyond doubt that tooth decay is the result of a diet deficient in vitamins and minerals. Yes, Courtney says, bacteria attack teeth to cause cavities, but those bacteria wouldn't get anywhere if the teeth weren't weakened in the first place by poor nutrition. Moreover, malnutrition also diminishes the bacteria-killing action of the saliva bathing the teeth. Thus, he summarizes, cavities are "due to a deficient diet and a vitamin and mineral imbalance, which in turn, by starving the endocrines, renders them unable to secrete sufficient amounts of the germicidal ferments to prevent dental caries [cavities] and other infectious diseases." http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/66_JOHN%20COURTNEY%20-%20WHY%20DENTAL%20CARIES.pdf

The Well-Fed Tooth
By Fred Miller, DDS
  • Summary: "America is a nation of 'candyholics' and soft drink addicts, of food adulterators, processors and refiners," writes Dr. Fred Miller in words that ring as true today as in 1946, when he wrote them. "Having practiced dentistry for more than thirty years I am thoroughly convinced—speaking from the biological point of view, not the moral aspect—that refined white flour and its products—bread, crackers, cookies, pastries —and refined sugar and its products—candies, hard candies and soft drinks—are doing more harm in this country than hard liquor." A great historical overview of the state of malnutrition in America from a frontline dentist. From The Land magazine. Reprint 49A, 1946. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/THE_WELL-FED_TOOTH_by_FRED_MILLER_1946_REPRINT_49A.pdf

Vitamins in Dentistry
By Dr. Royal Lee
  • Summary: A classic Royal Lee document, read before a New York dental group in 1940. In it Dr. Lee outlines how far the understanding of nutrition and dental health had come and how poorly the dental profession had stayed current with this advance of knowledge. He cites many examples—fully referenced—of the direct effect of nutrients on dental health. A great paper if anyone bothered to read and understand it. "Drill 'em and fill 'em" was the dental mantra then, as it is today. Reprint 30B, 1940. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/VITAMINS_IN_DENTISTRY_-_ROYAL_LEE_-_1940__RPRNT_30B.pdf



Linker fra PP:
Vitamins in Dental Care
By Dr. Royal Lee
  • Summary: Originally published in Health Culture, this 1955 article outlines the critical roles of natural vitamin complexes, such as vitamins A, B, C, D and F, in maintaining and restoring dental health. Dr. Lee specifically credits the research of the celebrated Dr. Weston Price: "Dr. Weston A. Price was the first dentist to publish an article asserting that dental caries [are] primarily a result of vitamin deficiency. This was in 1927. In 1923, I had prepared a paper on the subject of 'The Systemic Cause of Dental Caries,' and read it to the senior class of Marquette Dental College, subscribing to the same hypothesis." Amazingly, conventional dentistry still fails to comprehend the basic truth that a properly nourished body is resistant to tooth decay. Reprint 30G, 1955. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/876_VITAMINS_IN_DENTAL_CARE_LEE_1955.pdf

Trophopathic Disease or Systemic Nutritional Disturbances as Reflected in the Mouth
By Grant H. Laing, MD
  • Summary: An excellent ten-page review of the signs of malnutrition that dentists routinely and literally overlook. The early nutrition pioneers, many of them dentists, knew full well that malnutrition creates specific lesions in the oral cavity. This article from the Fortnightly Review of the Chicago Dental Society is one of the earliest papers presented on the subject. The editor's note, written by an MD, still applies today: "At first glance this article...appears to be completely foreign to dentistry. However, we assure our readers that if they will but read it, they will be fascinated by it." Note: Trophopathic means "due to derangement of nutrition," a term we should hear more often given that malnutrition is the primary cause of most degenerative disease. Reprint 51, 1949. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/TROPHOPATHIC_DISEASES_OR_SYSTEMIC_NUTRITIONAL_DISTRUBANCES_AS_REFLECTED_IN_THE_MOUTH_-_GH_LAING_RPRNT_51.pdf

The Systemic Causes of Dental Caries
By Dr. Royal Lee
  • Summary: Amazingly, Dr. Lee presented this paper in 1923, to his senior class at Marquette University Dental School. In it he shows that resistance to dental disease—like immunity to any disease—rests on the proper function of a holistic network involving the endocrine system, the immune system, and the vitamins and minerals obtainable only from whole foods. To help combat cavities, he calls for unpasteurized milk and more raw foods in the diet. Remarkable for its time, and just as remarkable today. Reprint 30A, 1923. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/THE_SYSTEMIC_CAUSES_OF_DENTAL_CARIES_-_ROYAL_LEE_1923_-_RPRNT_30A.pdf

Saving Your Face
By Fred Miller, DDS
  • Summary: Another article from pioneering dentist Fred Miller. The title is a metaphor for keeping your teeth healthy throughout life through proper nutrition. "I make it a flat statement of fact," he writes, "that, with the few exceptions that must always be allowed for, there is no good reason why a man should not take to his grave with him the vital teeth he now has in his mouth." Originally published by Esquire in 1941, this is a republished version from 1955 that appeared in the newsletter Natural Food and Farming, official publication of the Natural Food Associates. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/SAVING_YOUR_FACE_FRED_MILLER_DDS_1955.pdf

Linker fra PP:
The Role of Some Nutritional Elements in the Health of the Teeth and Their Supporting Structures
By John A. Myers
  • Summary: A great overview of how nutritional knowledge should have transformed dentistry but never did. In this well-written, well-researched article, the author calls on the dental profession to stop focusing on drilling, filling, and extracting teeth and start teaching the true cause of dental caries: malnutrition. The author reviews the pioneering work of Drs. Price and Pottenger as evidence of the role of diet in the health of the mouth and teeth. He also discusses the famously nutrient-dense soil of Deaf Smith County, Texas, a.k.a. "the county without a toothache," and describes the role of various vitamins and minerals in dental health. From Annals of Dentistry. Reprint 107, 1958. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/The_Role_of_Some_Nutritional_Elements_in_the_Health_of_the_Teeth_and_their_Supporting_Structures_1958_Reprint_107.pdf

The Prevention of Dental Caries and Oral Sepsis
By H. P. Pickerill, MD
  • Summary: An all but forgotten classic in nutritional research that should be required reading for all health professionals and dentists in particular. Dr. Royal Lee studied this report—a precursor to the famous studies of Dr. Weston A. Price—in his youth, well before graduating Marquette Dental College. Pickerill, writing before the discovery or knowledge of vitamins, astutely recognizes the decay of teeth as a defect in diet, sugar and refined carbohydrates being the likely culprits. In contrast, he reviews the dietary practices of various indigenous people around the world and notes their universal near immunity to dental cavities. The statistics he cites on dental health in England at the turn of the century make clear why the British government formed the Royal Commission on Physical Deterioration and give one an idea of just how far back the ill effects of consuming processed foods began. Cartwright Prize Essay of the Royal College of Surgeons of England for 1906–1910. Reprint 132, 1912. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/THE_PREVENTION_OF_DENTAL_CARIES_AND_ORAL_SEPSIS_by_HP_PICKERILL_MD_1912__REPRINT_132.pdf

A Plan for Testing the Theory of Complete Tooth Nutrition
By Alfred Aslander
  • Summary: "A tooth is a living tissue; not a dead mineral structure," writes Swedish researcher Alfred Aslander in this compelling 1964 report. "And a tooth is an independent individual that grows out of the mandible in somewhat the same way as a plant grows out of the soil. The plant receives nutrients from the soil solution, the tooth from the blood stream. The growth of [each is] governed by the same laws of nutrition." The author proposes, based on animal studies and his own experimentation, that supplementing the diet with bone meal will supply all the nutrients required by a tooth and even outlines a study that would settle the debate about nutrition and dental disease. Too bad no one took him up on it. Report from the Division of Agriculture, The Royal Institute of Technology, Sweden. Reprint 134B, 1964. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/A_PLAN_FOR_TESTING_THE_THEORY_OF_COMPLETE_TOOTH_NUTRITION_by_ALFRED_ASLANDER_REPRINT_134B_1964.pdf



Linker fra PP:
Our Teeth and Our Soils
By William A. Albrecht, PhD
  • Summary: A must read for the serious nutritionist. Dr. Albrecht, one of the foremost soil scientists of his day, notes the critical connection between nutrition and the "soil and its fertility, by which alone high-quality foods can be provided." To illustrate his point, Albrecht discusses in depth the relationship between the health of the soil and the health of one particular part of the body, the teeth. He also speculates that the twentieth century will be remembered for the discovery of nutrition and optimistically states, "Better nutrition is leading us to think less about medicine as cures and less about fighting microbes with drugs." From the Annals of Dentistry. Reprint 37, 1947. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/OUR_TEETH_AND_OUR_SOILS_by_WILLIAM_A_ALBRECHT_1947_reprint_37.pdf

Nutritional Aspect of Dental Disease
By John H. Gunter, DDS, MD
  • Summary: This document is a forerunner of holistic dentistry. Physician and dentist Dr. John Gunter explains in detail why "dental practice is intimately associated with the practice of nutrition." While most people today, including most dentists, believe tooth decay is a result of bacterial attack on helpless teeth, the truth is that a well-defended tooth, made strong by sufficient nutrition, is impervious to such attack. Carbohydrates, Dr. Gunter shows, form the diet that is universally associated with tooth decay. Carnivorous humans and animals are free from cavities. Gunter outlines a systemic approach to dentistry based on a vitamin-rich diet that confers dental and systemic immunity. From Philadelphia Medicine. Reprint 115A, 1942. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/NUTRITIONAL_ASPECT_OF_DENTAL_DISEASE_by_JH_GUNTER_RPRNT_115A.pdf

Nutrition and Dental Disease
By Allison G. James, DDS
  • Summary: A dentist warns that refined grain and sugar products are "the chief causative factor in dental caries [cavities] and paradentosis [gum disease]." The author also discusses the body's important calcium-phosphorus ratio and warns against eating too much "heat-sterilized food." The esteemed Dr. Francis M. Pottenger, Jr., MD, comments at the end of the article. From Annals of Western Medicine and Surgery, Reprint 34, 1947. http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/NUTRITION_&_DENTAL_DISEASE_-AF_JAMES_RPRNT_34.pdf



Linker fra PP:



Linker fra PP:
Her er noe -

  • The Devil's Poison: How fluoride is killing you - Dean Murphy, Trafford Publishing, ISBN 1425144845
  • The Case Against Fluoride: How Hazardous Waste Ended Up in Our Drinking Water and the Bad Science and Powerful Politics That Keep It There - Paul Connett, James Beck, H. Spedding Micklem, Chelsea Green Publishing, ISBN 1603582878
  • Excitotoxins: The Taste That Kills - Russell L. Blaylock, Health Press, ISBN 0929173252
  • Fluoridation, the Great Dilemma - Dr George Waldbott, Coronado Press, ISBN 0872910970
  • Health Effects of Ingested Fluoride - Bernard Meyer Wagner, National Academies Press, ISBN 030904975X
  • Effects of fluorides in animals - National Research Council, National Academy of Sciences, ISBN 0309022193
  • The Fluoride Deception - Christopher Bryson, Theo Colborn, Seven Stories Press, ISBN 1583225269
  • The Greatest Fraud: Fluoridation - Philip R N Sutton, P. Kurunda, ISBN 0 949491 12 8
  • Fluoride: Drinking Ourselves to Death - Barry Groves, Newleaf, ISBN 0717132749
  • The Secret War and the Fluoride Conspiracy - Dr G E Smith, Epeius Publishing Associates (har ikke ISBN#
  • The American Fluoridation Experiment - FB Exner & GL Waldbott, The Devin-Adair Co., #har ikke ISBN#
  • Fluoride, The AGING FACTOR: How to Recognize and Avoid the Devastating Effects of Fluoride - Dr John Yiamouyiannis, BS, PhD, Health Action Press, ISBN 0-913571-03 2
  • FLUORIDE IN AUSTRALIA: A case to answer - Wendy Varney, Hale & Iremonger, ISBN 0-86806-261-8
  • FLUORIDATION: Poison on Tap - Glen S. R. Walker, Magenta Press, ISBN 0-9593571-0-6
  • The Truth About Water Fluoridation - Charles Eliot Perkins, The Fluoridation Educational Society #har ikke ISBN)
  • The Drama of Fluorine: Arch Enemy of Mankind - Leo Spira, M.D., Lee Foundation, ASIN B0006AWQGK



Linker fra PP om fluor:



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på!