onsdag 3. juni 2015

Klassisk Hjemmelaget Lemonade - Fermentert og Forfriskende!

Nå som sommeren er like rundt hjørnet tenkte jeg tipse dere om en en lekende lett og perfekt sommerdrikk. Med utgangspunkt i denne oppskriften fra Nourishing Simplicity har jeg i tillegg tilsatt noen små magevennlige arbeidere, nemlig melkesyrebakterier. Probiotisk Lemonade! Syrlig, nyttig, leskende og vidunderlig på smak.






Du trenger
  • 3 - 4 dl Økologisk Sitronjuice (circa 6 sitroner)
  • 3 toppede ss Rå honning 
  • 1,5 liter vann
  • 2 ss Vita Biosa eller Myse 
  • 2 liters glass med tett lokk, eller med gummiring og stålstreng.






Slik gjør du
  • Del sitronene i to deler og press ut sitronjuicen.
  • Ha 3 dl vann sammen med honningen i en kjele. Varmes skånsomt til honningen er løst opp.
  • Bland resten av vannet inn i honningblandingen.
  • Tilsett sitronjuicen i et rent glass, deretter Vita Biosa eller Myse (eventuelt kombucha eller vannkefir), og deretter det honningsøtede vannet.
  • Rør rundt i blandingen, og sett på lokket.
  • La melkesyregjære i 2-3 døgn på kjøkkenbenken, eller et annen lunt sted.
  • Rør rundt i blandingen ca 2 ganger daglig og ta en liten smakstest.


Når det har gått et par dager, og den syrlige sitronsmaken har fått en ny syrlighet, tappes lemonaden på flasker og settes i kjøleskap for å roe ned fermenteringen. Ønsker du futt i lemonaden lar du flaskene stå på kjøkkenbenken et døgn til. Serveres med isbiter og eventuelt litt honning hvis du ikke liker det like syrlig som meg.



 

Lemonade med Mango eller andre smaksvarianter
Samme fremgangsmåte som ovenfor, bare at man i tillegg tilsetter friske økologiske mangoterninger i lemonadeblandingen. Jeg tenker at her kan det varieres i det uendelige. Tilsett frukt og bær som du liker og jeg kan bortimot garantere at det blir godt. Gleder meg til å teste ut rabarbra!

Når mango-lemonaden er klar for tapping, siles mangoterningene fra lemonaden. Fermenterte rester av frukt og bær kan tilsettes i hjemmelaget iskrem, eller til bærremser og fruktlær.








For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger. 

6 kommentarer:

  1. Mmmm, dette må prøves. Sitrondrikker er gull. Får håpe det kommer noe sommervarme å nyte lemonaden til....

    SvarSlett
    Svar
    1. Satser på mange fine sommerdager ja! :D
      Heldigvis kan man også drikke lemonade selv om det regner!

      Slett
  2. Hei :-)

    Nå har jeg laget den med nykokt ripsaft, så får vi se , gleder meg !

    Ha en flott dag :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Spennende! :)
      Planen er ripslemonade her også - men det må ventes hvertfall en måned eller to før ripsa modner. Rabarbra, bringebær og superfavoritten pasjonsfrukt er andre smakstips!

      Slett
    2. Ble kjempevellykket og med utrolig mye futt, resultatet kommer på bloggen i morgen :-)

      Slett
    3. Så skøy! :D
      Gleder meg til blogginnlegget!

      Slett